Støtte

GARANTIPOLICY
KONTAKTINFORMASJON
FAQ
ABS360
VERKTØY
Extra


Skiltnummer:

Er du på jakt etter felger til en bestemt bil? Skriv inn skiltnummer og vi vil vise deg felger som passer!
Skiltsearch_rim
ABS Wheels Logo
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din surfeopplevelse, vise personlig tilpassede annonser eller innhold og analysere vår trafikk. Ved å klikke "Godta alle" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapselspolicy
Aksepter
Avvis
Juster

Dekktrykk

Dekktrykk og sikkerhet

Å opprettholde riktig dekktrykk er avgjørende av flere grunner. Først og fremst sikrer det sikkerheten på veien. Underinflerte dekk kan føre til dårlig håndtering, redusert veigrep og lengre bremselengder, noe som øker risikoen for ulykker. Omvendt kan overinflerte dekk resultere i en hardere kjøreopplevelse, redusert kontakt med veien og økt fare for dekkspregninger og skader på felgene.

Dekktrykk og drivstoffeffektivitet

Riktig dekktrykk påvirker også drivstoffeffektiviteten. Underinflerte dekk skaper mer rullemotstand, noe som får motoren til å jobbe hardere og forbruke mer drivstoff. Å opprettholde riktig trykk kan føre til betydelige besparelser ved drivstoffpumpen.

Dekktrykk og dekkhelse

Videre forlenger riktig dekktrykk dekkets levetid, reduserer hyppigheten av utskiftninger og senker vedlikeholdskostnadene. Det er en enkel, men avgjørende del av kjøretøyvedlikehold som sikrer sikkerhet, drivstofføkonomi og generell kjøretøy ytelse.

Å opprettholde riktig dekktrykk

De fleste moderne biler har et dekktrykkovervåkingssystem (TPMS). En TPMS-sensor fungerer ved å kontinuerlig overvåke lufttrykket inne i hvert dekk og sende denne informasjonen til kjøretøyets datamaskin ombord. Det finnes to hovedtyper av TPMS-sensorer:

Direkte TPMS: Disse sensorene er installert inne i hvert dekk, vanligvis på ventilen eller som en del av dekkets indre struktur. De bruker trykksensorer for å måle lufttrykket og temperaturen inne i dekket. Hvis trykket faller under eller overskrider de anbefalte nivåene, sender sensoren et signal til kjøretøyets datamaskin, som deretter varsler føreren gjennom en advarselslampe på instrumentpanelet.

Indirekte TPMS: I stedet for å bruke trykksensorer inne i dekkene, er indirekte TPMS avhengig av kjøretøyets eksisterende sensorer, som hjulhastighetssensorene i det antilåsbremssystemet (ABS) eller stabilitetskontrollsystemet. Den overvåker den roterende hastigheten til hvert dekk, og hvis den oppdager en betydelig forskjell i hastighet, tolker den det som en endring i dekktrykket og utløser en advarsel.

Hvis bilen din ikke er utstyrt med TPMS-sensorer, må du sjekke trykket på den gamle måten - med et dekktrykkmåler. Dette er et relativt rimelig verktøy, og det kan være lurt å alltid ha det i nærheten i bilen. For å sjekke dekktrykket, gjør følgende:

Skru av ventilkappen.
Skru av ventilkappen.
Koble til dekktrykkmåleren og les resultatet.
Koble til dekktrykkmåleren og les resultatet.

Hva er riktig dekktrykk?

For å finne riktig dekktrykk for bilen din, kan du begynne med å se i kjøretøyets eierhåndbok. Hvis du ikke har den for hånd, kan du sjekke i bilen din. Det er vanligvis en trykktabell trykt et av følgende steder: På lokket til fyllehullet, B-stolpen, hanskerommet. Eller så kan du bruke verktøyet vårt nedenfor. Velg din bil og dekkdimensjoner, og riktig trykk vil bli vist.

Dekktrykkverktøy


Tilbakestill
Bar
PSI
kPa
  
Normalt trykk      
- -
Normalt trykk      
- -

Hvordan vet jeg hvilket dekktrykk jeg skal ha i bilen min?

Sjekk bilens fyllehull, B-stolpe eller hanskerom. Eller du kan bruke vårt praktiske verktøy ovenfor. Velg din bil og dekkdimensjoner, og riktig dekktrykk vil bli vist.

Hva skjer hvis dekktrykket er for lavt?

Underinflerte dekk kan redusere veigrep og håndtering. Det øker også bremselengdene, noe som øker risikoen for ulykker.

Hva skjer hvis dekktrykket er for høyt?

Overinflerte dekk kan føre til en hardere kjøreopplevelse, redusert kontakt med veien og økt risiko for dekkspregninger.