Støtte

GARANTIPOLICY
KONTAKTINFORMASJON
FAQ
ABS360
VERKTØY
Extra


Skiltnummer:

Er du på jakt etter felger til en bestemt bil? Skriv inn skiltnummer og vi vil vise deg felger som passer!
Skiltsearch_rim
ABS Wheels Logo
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din surfeopplevelse, vise personlig tilpassede annonser eller innhold og analysere vår trafikk. Ved å klikke "Godta alle" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapselspolicy
Aksepter
Avvis
Juster

Rulleomkrets

Rulleomkrets måles vanligvis i tommer eller centimeter og kan variere avhengig av dekkets størrelse, type og produsent. Det er viktig å merke seg at rulleomkretsen påvirkes av dekkets diameter og profil.

185-60R16
185-55R16
185-50R16

Rulleomkrets og sikkerhet

Det er få komponenter på bilen din som er så direkte knyttet til både ytelse og sikkerhet som dekk. En av de viktigste egenskapene til et dekk er dets rulleomkrets. Rulleomkrets er den lengden et dekk beveger seg fremover i hvert omdreining. Å forstå hva rulleomkrets er og hvorfor det er viktig å ikke endre den for mye, er avgjørende for å holde våre kjøretøy trygge og i god stand.

Slitasje påvirker rulleomkretsen

Slitebanens dybde har en vis påvirkning på rulleomkretsen til dekkene dine. Når dekket er nytt, har det en spesifikk rulleomkrets som produsenten har fastsatt. Etter hvert som dekket slites ned, reduseres rulleomkretsen litt. Hvis man alltid sørger for å skifte dekkene når de begynner å nærme seg minimum anbefalt mønsterdybde, vil denne endringen i rulleomkrets være minimal.

Endret rulleomkrets

Den vanligste årsaken til at rulleomkretsen endres, er at man bytter til et mindre eller større dekk enn det som er anbefalt av bilprodusenten. Du kan bruke verktøyet nedenfor hvis du vil vite hvilke dekk som er anbefalt for akkurat din bil:

Dekkverktøy


Tilbakestill

Funderer du på å montere et dekk på felger med dimensjoner som ikke er anbefalt av produsenten? Da kan du bruke verktøyet nedenfor. Der får du svar på hvor stor avviket blir.

Rulleomkrets kalkulator


Tilbakestill
        


Tilbakestill
        


Resultat


Originale Nytt Forskjell
Høyde
Høyde
profil
profil
Rulleomkrets   
Rulleomkrets   
Rulleomkretsen er innenfor 5%.
Rulleomkretsen er ikke innenfor 5%.

Er det viktig å ha riktig rulleomkrets?

Ja, å montere et dekk med en rulleomkrets som avviker mer enn 5% kan ha negativ innvirkning på både sikkerhet, slitasje og komfort.

Hvordan vet jeg om dekkets rulleomkrets avviker mer enn 5%?

Du kan bruke verktøyet ovenfor for å beregne forskjellen i rulleomkrets mellom to dekk.

Kan jeg ha ulik rulleomkrets på for- og bakaksel?

Hvis bilen din ikke er bygget for en slik konfigurasjon, er det absolutt ikke noe som anbefales.